جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ |۱۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 13, 2024

یکی از مسایل مهم در توحید و شناخت صفات الهی، روشمند کردن مطالعات توحیدی است که اگر این گونه عمل شود، پاسخ بسیاری از سوالات خود را دریافت خواهیم کرد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین یزدان‌پناه، مدیر گروه عرفان مجمع عالی حکمت اسلامی در نشست علمی آموزه‌های عرفانی در متون دینی، در مجتمع عالی امام خمینی(ره) گفت: عرفان دارای دو حوزه نظری و عملی است وهر حوزه  شامل مختصاف فکری و جریانات عمده نظری می باشد

وی افزود: عرفان نظری در حوزه نظر به یک ساحت دیگر تبدیل می شود که از آن به حکمت عارفانه تعبیر می کنند که محور اصلی بحث، مساله توحید است.

حجت الاسلام یزدان پناه با بیان این که متن دینی از یک امر واقعی صحبت می کند و جایی برای فهم های غیر حقیقی وجود ندارد، ابراز داشت: نباید مجموعه فهم ها از آیات قرآن ملاک عمل قرار گیرد، بلکه باید یک فهم دقیق از آن بیان شود.

مدیرگروه عرفان مجمع عالی حکمت اسلامی تصریح کرد: برای ورود به بحث های گسترده و عمیق توحیدی باید روشمند عمل کرد و اگر این گونه نباشد، قطعا به نتایج درستی نمی‌رسیم، همین دستآوردهای اشتباه، تاکنون مشکلات بسیاری در این حوزه ایجاد کرده است.

وی با اشاره به این که در متون دینی تاکید شده که در مورد ذات خداوند تحقیق نکنیم، ولی در خصوص صفات الهی چنین دستوری نداریم، یادآور شد: ما از تفکر در ذات نهی شده ایم؛ چون در این حوزه هر کسی هم بخواهد تفکر کند، به نتیجه نهایی نخواهد رسید؛ زیرا انسان موجودی محدود است و نمی تواند در خصوص امر نامحدود به نتیجه برسد.

حجت الاسلام یزدان پناه ادامه داد: یکی از دلایلی که تفکر در عمق ذات خداوند محکوم به شکست می باشد این است که بین عالم و معلوم تناسبی وجود ندارد.

مدیرگروه عرفان مجمع عالی حکمت اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: یکی از مسایل مهم در توحید و شناخت صفات الهی، روشمندکردن مطالعات توحیدی است که اگر این گونه عمل شود، پاسخ بسیاری از سوالات خود را دریافت خواهیم کرد؛ البته وصف صفات الهی بر اساس آیات قرآن، فقط از عهده مخلصین بر می آید.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha